Onze andere sites
Lezentv

Gijs ter Haar en Jouke Koning

Muziek, poëzie en video gecombineerd in louter digitale uitgaven: dichter Gijs ter Haar en Jouke Koning produceren poëtische videoclips met muziek als stuwende kracht. Interviewer Camiel van den Boogaard in gesprek met een bijzonder duo. (20 minuten)

koop
Volg

twitter
Facebook


Bio
GIJS TER HAAR
Gijs ter Haar, aka the Godfather of slam, is dichter en performer. Van zijn hand verschenen vier bundels. Als poetry slammer heeft hij meer zeges op zijn naam staan dan elke andere dichter in Europa, 34 in 10 jaar tijd. Hij geeft als gastdocent sinds 2001 workshops poëzie en poetry slam in het voortgezet onderwijs, en sinds 2007 masterclasses voor verschillende nationale en regionale talentontwikkelingtrajecten als Kunstbende, Write Now, Doe Maar Dicht Maar, of de Belgische Kif Kif Awards. Hij was de drijvende kracht achter de stedelijke poetry slam in Amersfoort en de Kargadoor in Utrecht. Verder organiseert, programmeert, of presenteert hij voor andere organisaties. Hij is de schrijfconsulent bij ZIMIHC huis voor amateurkunst Utrecht, en een van de Creatieve Krijgsheren.

JOUKE KONING
Jouke Koning is muzikant en filmmaker. Hij is klassiek geschoold op piano en studeerde onder andere muziek compositie en productie. Hij maakte de muziek voor verschillende Nederlandse hiphop artiesten. Buiten dat is hij de maker van een groot aantal videoclips die hij zelf produceert.