Eric Schneider: ‘Een tropische herinnering’

08 november 2013

In de debuutroman van acteur Eric Schneider (79) vieren de hoofdpersonen iedere vijf jaar de verwoesting van Hiroshima en Nagasaki door het geweld atoombommen. Ze overleefden de Japanse interneringskampen tijdens WO II en delen een gruwelijk geheim. (22 minuten)

Bio
Eric Schneider (Batavia, 1934) is acteur, regisseur, toneelschrijver en beeldend kunstenaar. Hij werd geboren in Nederlands-Indië en kwam in 1946 met zijn ouders en broers naar Nederland. Zijn oudere broer Carel zou later gaan schrijven onder het pseudoniem F. Springer.

Schneider speelde onder andere in de succesvolle tv-serie _Stellenbosch_ en in de theaterbewerking van Sándor Márais _Gloed_, en hij vertolkte de rol van Prins Bernhard in _Bernhard, schavuit van Oranje_ en in _Beatrix, Oranje onder vuur_. Hij speelde in totaal 165 rollen en wordt door critici de éminence grise van het Nederlandse toneel genoemd. In 2013 staat hij samen met zijn zoon Beau (bekend van _Goede tijden, slechte tijden_) in het theater. In 2014 gaat het toneelstuk _Moesson_ in première, dat gebaseerd is op het verhaal van _Een tropische herinnering_.

LezenTV heeft je nodig
Of doneer via een Tikkie: