Geert Kimpen: ‘Rachel of het mysterie van de liefde’

16 mei 2011

Antwoord op vragen

Geert Kimpen schreef zijn derde grote roman. Over seks, liefde en religie in een zeventiende-eeuws Praag. ‘Alleen genade via de weg van de vereniging.’ Een gesprek over eenzame vrouwen, uitstellen van lust en een ‘obsessionele belangstelling voor godsdienst’ als drijfveer voor het schrijven. (45 minuten)

Bio
Geert Kimpen (1965) volgde de regieopleiding aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Hij schrijft sinds 1993 in Vlaanderen en Nederland voor toneel, cabaret en televisie. Zijn werk werd bekroond met de Prins Bernhard Prijs. Daarnaast schreef Geert Kimpen ook columns en verhalen voor verschillende tijdschriften.
In juni 2004 zette een oude Russiche kabbalameester hem op het spoor van Chaim Vital. Kimpen werd gegrepen door de raadselachtige levensgeschiedenis van deze kabbalist uit de 16e eeuw, van wie de boeken nu pas hun weg vinden naar een steeds groter publiek. Van de ene op de andere dag verruilde hij zijn hectische bestaan als theatermaker voor de rust van de schrijftafel. Dit resulteerde in het op ware feiten gebaseerde levensverhaal van Chaim Vital: _De kabbalist_. Van dit boek zijn inmiddels negentien drukken verschenen en de vertaalrechten werden aan vijftien landen verkocht.
In september 2008 verscheen zijn roman, _De geheime Newton_.

LezenTV heeft je nodig
Of doneer via een Tikkie: