Gerbrand Bakker: ‘De omweg’

30 oktober 2010

Gerbrand Bakker: De omweg
Oh God, ze gaan het doen

Gebrand Bakker schreef opnieuw een sobere roman; ditmaal over een vrouw die haar recht op eigen wilsbeschikking opeist in een decor van mensen die elkaar maar moeilijk kunnen bereiken. Bakker: ‘Alles wat ik ben, is dit lichaam. Ik kan daar niet uit. Zelfs als ik me totaal met jou zou willen verenigen, kan dat niet. Dat vind ik een enorme tekortkoming. ‘

(30 minuten)

Bio

Gerbrand Bakker (Wieringerwaard 1962) is schrijver en hovenier. Zijn roman ‘Boven is het stil’ is vele malen bekroond en in tien talen vertaald. Het kreeg in 2008 de Boekdelenprijs voor het Leesclubboek van het Jaar. Het staat tevens op de shortlist voor de IMPAC Award. Er is een toneelbewerking van gemaakt en er is een verfilming op komst. Van zijn roman ‘Juni’ verscheen onlangs de derde druk en zijn de Duitse en Franse vertaling in voorbereiding.

LezenTV heeft je nodig
Of doneer via een Tikkie: