Jannah Loontjens: ‘Hoe laat eigenlijk’

18 februari 2011

‘Al vertel je de waarheid’

Eenzaamheid, miscommunicatie en de manier waarop taal daarin tussen mensen een centrale rol speelt: zo beschrijft schrijfster, dichteres en wetenschapper Jannah Loontjens zelf de grote lijn in haar werk. In haar nieuwe psychologische roman reist een stel naar Senegal en tast de grenzen van de menselijke vrijheid af. (29 minuten)

Bio
Jannah Loontjens is in Denemarken geboren, groeide op in Zweden en Nederland. Ze studeerde Filosofie van Kunst en Cultuur in Amsterdam. In het kader van deze studie verbleef ze een jaar in New York, waar ze aan de New School for Social Research studeerde.
Momenteel werkt ze aan haar proefschrift _Popular Modernism_ bij de leerstoelgroep Algemene Literatuurwetenschap aan de Universiteit van Amsterdam. Ook doceert ze literatuurtheorie en wetenschapsfilosofie bij Engels aan de UvA.
Ze schrijft artikelen en houdt lezingen vanuit een cultureel analytisch perspectief.
Ze schreef literatuurrecensies voor o.a. _De Groene Amsterdammer_, het poëzietijdschrift _Awater_ en _De Volkskrant_.

Haar roman _Veel geluk_, die zich deels in Zweden afspeelt en deels in Den Haag, is in januari 2007 bij Prometheus verschenen. Haar tweede roman _Hoe laat eigenlijk_ is in januari 2011 verschenen.

Haar dichtbundel _Varianten van nu_ verscheen in 2002 bij Bert Bakker, haar tweede bundel _Het ongelooflijke krimpen_ in 2006 bij Prometheus.
Ze publiceerde gedichten in o.a. de literaire tijdschriften _Awater_, _Het Liegend Konijn_, _Raster_ en _Parmentier_.

LezenTV heeft je nodig
Of doneer via een Tikkie: