Karin Slaughter: ‘Verbroken’

26 oktober 2010

Karin Slaughter schrijft met ijzeren regelmaat ieder jaar een nieuwe stoeptegeldikke misdaadroman. Oppervlakkig bezien complexe thrillers, maar op een tweede niveau doordesemd met maatschappelijke onderwerpen. Ditmaal: armoede op het Amerikaanse platteland. “Als je in een gat zit: stop met graven.”

Karin Slaughter is een van de populairste thrillerschrijfsters van dit moment. Vrijwel ieder boek dat van haar verschijnt eindigt hoog in de bestsellerlijsten. Binnenkort komt er zelfs een Netflix-serie die is gebaseerd op een van haar romans.

Slaughter werd geboren in 1971 in een klein plaatsje in de Amerikaanse staat Georgia. Later verhuist ze naar Atlanta. Bijna twintig jaar geleden verscheen haar eerste boek. In totaal heeft ze meer dan 35 miljoen exemplaren verkocht in 37 talen. Haar achttien thrillers zijn bijna allemaal onder te verdelen in drie reeksen: de Grant County-, de Atlanta- en de Georgia-serie.

Meer dan vrouwenthrillers

Haar boeken worden soms laatdunkend vrouwenthrillers genoemd, maar net als die andere Amerikaanse schrijfster Tess Gerritsen, is Slaughter een vakvrouw en een absolute topper in haar genre. In een razend tempo stelt ze haar hoofdpersonen bloot aan de meest angstaanjagende situaties. De Volkskrant schreef bijvoorbeeld over een van haar laatste romans: “Het is allemaal gruwelijk knap opgeschreven door de Amerikaanse schrijver.”

Op dit moment werkt Netflix aan een achtdelige serie die is gebaseerd op het laatste boek van Slaughter ‘Pieces of Us’. Daarin staat de 31-jarige Andrea Cooper centraal, die dacht dat ze uit een heel normaal gezin kwam. Tot een lunch met haar moeder ter gelegenheid van haar verjaardag uitmondt in een schietpartij. Er vallen drie doden, maar belangrijker: Andrea ontdekt dat haar moeder bepaald geen doorsnee persoon is en een gruwelijk verleden heeft. Ze wordt gedwongen te vluchten voor haar moeders geheimen. Wanneer de spannende serie precies verschijnt is nog onduidelijk.

 

LezenTV heeft je nodig
Of doneer via een Tikkie: