Marcel Möring: ‘Louteringsberg’

24 mei 2011

Niet kunnen kennen

De schrijver over de geschiedenis als terugkerend thema in zijn werk: ‘Wij hebben de neiging om naar de wereld te kijken als naar een Perzisch tapijt, met van die patronen die in elkaar gevlochten zijn. Dat ziet er goed uit. Maar in werkelijkheid gaat het om de onderkant van het tapijt, en dat is een zooitje. Losse draadjes. Je kunt er niets aan ontlenen.’

Bio
Marcel Möring (1958) schreef de romans _Mendels erfenis_ (1991, Geertjan Lubberhuizenprijs), _Het grote verlange_n (1992, AKO Literatuurprijs), _In Babylon_ (1997, Gouden Uil Literatuurprijs) en _Dis_ (2006, F. Bordewijkprijs 2007 en de longlist van de Libris Literatuur Prijs en AKO Literatuurprijs).

Möring publiceerde verder ook verhalen en novellen die werden gebundeld in _Bederf is de weg van alle vlees en andere novellen_ (2007). De novelle _Modelvliegen_ (2000) werd genomineerd voor de Impac Dublin Literary Award, het verhaal ‘East Bergholt’ won de Aga Kahn Prize van The Paris Review (2000) en zijn werk is vertaald in vijftien talen.)

LezenTV heeft je nodig
Of doneer via een Tikkie: