Marjolijn van Heemstra: ‘Armoede’

27 november 2012

In ‘De Houten Broek’ biedt in de Utrechtse Geertekerk een podium voor de kunst van het gesproken woord, maar dan meestal toch beoefend door schrijvers. ‘De Houten Broek’ is een initiatief van De Academie Het Nut Voorbij. Een lezing van Marjolijn van Heemstra over armoede. (37 minuten)

Bio
Marjolijn van Heemstra studeerde godsdienstwetenschappen in Amsterdam en werkt als theatermaker bij Frascati theater in Amsterdam, als freelance journalist (voor o.a. _Vogue_ en _de Volkskrant_) en schrijver.
In 2010 kwam haar dichtbundel _Als mozes had doorgevraagd_ uit, die werd genomineerd voor de C. Buddingh’ prijs en bekroond met de Jo Peters PoëziePrijs, en die zowel in print als online verscheen.
Haar voorlaatste voorstelling ‘Family ’81’ werd genomineerd voor de BNG Nieuwe Theatermakersprijs.
Family ’81 was het eerste deel van een drieluik over verbondenheid tussen mensen in een geglobaliseerde wereld. Deel twee, ‘Mahabharata’, speelde vanaf januari 2012.
Deel drie komt uit in het voorjaar van 2013. In december 2012 gaat ‘Bouta’ in première, een voorstelling over de decembermoorden, die Marjolijn van Heemstra maakt in samenwerking met Tjon Rockon en Anoek Nuyens.

LezenTV heeft je nodig
Of doneer via een Tikkie: