Marjolijn van Heemstra: ‘De laatste Aedema’

26 oktober 2012

Leven, dood, traditie, afscheid – het zijn de onderwerpen die aan bod komen in de debuutroman ‘De laatste Aedema’ van theatermaakster en schrijfster Marjolijn van Heemstra. Een familie met een geschiedenis van duizend jaar adellijkheid dreigt die status te verliezen. Met een zoektocht als gevolg. (32 minuten)

Bio
Marjolijn van Heemstra studeerde godsdienstwetenschappen in Amsterdam en werkt als theatermaker bij Frascati theater in Amsterdam, als freelance journalist (voor o.a. _Vogue_ en _de Volkskrant_) en schrijver.
In 2010 kwam haar dichtbundel _Als mozes had doorgevraagd_ uit, die werd genomineerd voor de C. Buddingh’ prijs en bekroond met de Jo Peters PoëziePrijs, en die zowel in print als online verscheen.
Haar voorlaatste voorstelling ‘Family ’81’ werd genomineerd voor de BNG Nieuwe Theatermakersprijs.
Family ’81 was het eerste deel van een drieluik over verbondenheid tussen mensen in een geglobaliseerde wereld. Deel twee, ‘Mahabharata’, speelde vanaf januari 2012.
Deel drie komt uit in het voorjaar van 2013. In december 2012 gaat ‘Bouta’ in première, een voorstelling over de decembermoorden, die Marjolijn van Heemstra maakt in samenwerking met Tjon Rockon en Anoek Nuyens.

LezenTV heeft je nodig
Of doneer via een Tikkie: