Mensje van Keulen: ‘Liefde heeft geen hersens’

30 maart 2012

Mensje van Keulen: Liefde heeft geen hersens
Fictie of non-fictie

In de nieuwste roman van Mensje van Keulen staat het verlangen naar de ander centraal. Geliefden, ouders, kinderen, stille aanbidders – ongehinderd door grenzen van leven en dood, en meestal niet zonder worsteling. (32 minuten)

Bio
Mensje van Keulen werd op 10 juni 1946 geboren in Den Haag als Mensje Francina van der Steen, roepnaam Mennie. Ze heeft een zoon en woont in Amsterdam.
Van 1970 tot 1972 was ze redacteur van _Propria Cure_s waarvoor ze schreef en literaire en politieke cartoons tekende. Hierna maakte ze samen met o.a. Gerrit Komrij, Theo Sontrop en Martin Ros acht jaar deel uit van de redactie van het literaire tijdschrift _Maatstaf_. Haar eerste verhaal (_Een bruiloft_) werd gepubliceerd in 1969 in _Hollands Maandblad_. Haar debuut _Bleekers zomer_ verscheen in 1972. Met de woorden : ‘Dit is het,’ begon de eerste recensie (door K.L. Poll in _NRC-Handelsblad_) op deze bejubelde en al vele malen herdrukte roman die inmiddels tot de klassieken in de Nederlandse literatuur wordt gerekend.

LezenTV heeft je nodig
Of doneer via een Tikkie: