Vincent Bijlo: ‘Lift de binnenkant van je hoofd’

04 november 2012

In ‘De Houten Broek’ biedt in de Utrechtse Geertekerk een podium voor de kunst van het gesproken woord, maar dan meestal toch beoefend door schrijvers. ‘De Houten Broek’ is een initiatief van De Academie Het Nut Voorbij. Vincent Bijlo voor deze ene keer op de kansel. (41 minuten)

Bio
Vincent Bijlo (Amsterdam, 27 april 1965) is een Nederlandse cabaretier en schrijver. Bijlo is sinds zijn geboorte blind.

Bijlo bracht een deel van zijn jeugd door op het Koninklijk Instituut tot Onderwijs voor Slechtzienden en Blinden in Huizen. Na het behalen van zijn vwo-diploma aan het St.-Vituscollege te Bussum (1985) studeerde Bijlo enkele jaren Nederlands aan de Universiteit Utrecht (1986-1988). Een eerste succes als cabaretier kwam in 1988 met het behalen van de publieks- en persoonlijkheidsprijs op het Leids cabaretfestival.

Bijlo is ook columnist, onder meer drie maal per week voor het _AD_. Ook heeft hij regelmatig een column bij BNR-nieuwsradio. Op radio 1 presenteert hij wekelijks Hollanddoc-radio, het radiodocumentaire-programma van de NPS/VPRO/Publieke omroepen.

LezenTV heeft je nodig
Of doneer via een Tikkie: