Wanda Reisel: ‘Nacht over Westwoud’

30 november 2011

Westerse wereld in dorpse proporties

Wanda Reisels nieuwe roman beschrijft xenofobie in een dorp dat model staat voor de westerse wereld. De schrijfster: ‘Welvaart mobiliseert de angst om te verliezen.’ De wereld onder een vergrootglas, en menselijk gedrag tot in het oneindige uitvergroot. (45 minuten)

Bio
Wanda Reisel (Curaçao, 1955) groeide op in een anarcho-liberaal doktersgezin. Na het gymnasium studeerde ze geschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam en volgde ze de Regie Opleiding van de Theaterschool in Amsterdam.
In 1986 debuteerde Reisel met _Jacobi’s tocht_. Twee jaar later volgde _Het blauwe uur_.
Naast romans, verhalen en essays schrijft Reisel ook voor toneel, film en televisie. Haar roman _Baby Storm_ werd genomineerd voor de Libris Literatuurprijs 1997 en haar vierde roman, _Een man een man_ (2000) bereikte de shortlist van de Libris Literatuurprijs 2001.
In 2004 verscheen _Witte Liefde_ dat op de shortlist van de AKO Literatuurprijs stond en bekroond werd met de Anna Bijns Prijs 2007.
Haar toneelwerk werd gebundeld in 2006 onder de titel _Tien stuks_ en in 2008 verscheen _Die zomer_. Het boek stond op de longlist van de AKO Literatuurprijs.
In 2010 verscheen bij Uitgeverij Contact het veelgeprezen _Plattegrond van een jeugd_.

LezenTV heeft je nodig
Of doneer via een Tikkie: